domingo, 12 de enero de 2014

Paret de la Formiguera (S. Llorenç de Montgai) Via NOrmal (100 mts, V+. Sortida NOrmal IV)


Avui Diumenge sortim a escalar amb la Marian i l´Antonio, serà una sortideta especial, dons estreno companys en via llarga. Per la Marian la seva primera via, i sempre intento per aquestes ocasions buscar un llóc on poder-se estrenar bé i ... S. Llorenç de MOntgai és un llóc perfecte.

Com no, la Via normal a la paret de la Formiguera, una vieta de 3 llargs i si vols sense pasar d´un IV de dificultat i la posibilitat de baixar caminant és una bona via per estrenar-se.



Tot i que el día no acompanya gaire, dons la boira està molt enganxada ens arriscarem això si sempre amb cura. Una vegada arrivem a peu de via el día sembla que s´ha aixecat una micona o sigui que endavant.


Aquesta via no té gens de dificultat, un primer llarg de 45 metres però de tercer grau per continuar amb els dos darrers de IV amb la posibilitat de fer una sortida de V+ però també molt asequible, dons només és un paset per superar un petit sostret.

Una vegada arribem al cim sempre tenim la posibilitat de rapel.lar la via o baixar caminant sempre gaudint del paisatge d´aquest paratge tant especial que és ... S. Llorenç de MOntgai.

Una vegada arrivem al cotxe, marxem cap al poble a petar la xerrada i disfrutar dels bons moments de la jornada.

APROXIMACIÓ: De Camarasa a S. Llorenç de Motgai, avans d´arrivar al poble, aparquem davant de la paret del cilindre. Agafem el camí direcció la paret de Formiguera. Creuem la riera a la seva banda esquerra i ens enfilem direcció la via del tren que creuem. Arrivem a la paret de la formiguera i ens situem al final d´ella. La via es troba a la esquerra de la Normal DESCRIPCIÓ : L1 (45 mts, III+) Fàcil i distret si volem aprofitar els seus ponts de roca. Recta amunt fins arrivar a un replà molt còmode on montem reunió. L2(35 mts, IV) Sortim recta a buscar el primer bolt una miqueta a la esquerra per tot seguit recta amunt amb tendencia a la dreta fins la reunió. L3 (25 mts, V+) Aqui tenim la opcció de fer la sortida normal recta amunt on la dificultat no passa de Iv o fer la directa de V+. Aquest surt recta amunt a buscar un sostret on trobarem el pas, però es deixa fer força bé. Superat aquest sostret arrivem a la reunió. DESCENS: Tenim la opcció de baixar fent ràpel o caminant. Si és així pujem direcció NOrd i deseguida anem baixant direcció est fins trobar-nos la via del tren. La creuem i seguim baixant fins arrivar al cotxe. ORIENTACIÓ: Sud. MATERIAL: 8 cintes, totalment equipada.

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)