viernes, 20 de julio de 2012

VIA OPERA PRIMA (6a, 145 mts)

Bé, aquest divendres tarda quedo amb l´Alfredo per fer una via a Montserrat. Fa calor, quedem a les 14.30 a Monistrol i esta clar que haurem de buscar una via cara est si no volem patir.


 A Monistrol, com ja sabem que el nostre món es un mocador, ens trobem amb la Maria i la Blanca Neus ... això sempre agrada, trobar-te amb bona companyia. Xerradeta i decidim un día quedar per fer alguna coseta. Fet !!!

Arrivem al Monsetir, carreguem trastos i en menys d´una horeta de ... forçà calor arrivem a peu del Gorro Frigi. Que fem ??? La via inicial que voliem fer li dons el sol de plé, o sigui que decidim fer la Màgic Line que té ombra. Busque l´inici, difícil, i l´Alfredo arranca. Fa els primer 3 parabolts i els dubtes comencen. Per sobre, rés de rés, a mà esquerra, molt a la esquerra un buril que el va a buscar però després rés. Que fem ??


Dons a la aventura, una diagonal a la esquerra en busca de la via veina, i encara més a la esquerra fins anar a buscar la Opera Prima ... salvats.




I aixi ens trobem que acabem fent la Opera Prima, una fantàstica via, que jo vaig començar un día però que no vaig poder acabar per culpa del temps i ara, per casualitat i sense voler he acabat fent-la amb l´Alfredo.



Una via molt variada on els sostrets agafan protagonisme, sobre tot a la hora de sortir de les reunions. Pasos técnics però amb bones presses de mans. Per disfrutar de valent !!!






Via Opera Prima (6a, 145 mts)
Gorro Frigi, Montserrat



APROXIMACIÓDel montsetir agafem el camí direcció Sant Jeroni pel pas dels francesos, una vegada arrivem al trecant de S. Benet (a mà dreta) tot seguit agafarem la drassera de mà esquerra que ens durà directament a Gorros. Una vegada arrivem al camí principal ens dirigim direcció dreta al Gorro frigi. Una vegada a peu del Gorro ens enfilarem per la canal que separa el Gorro i la Magdalena superior. La via comença uns 10/15 metres amunt i com a referencia dos parabolts de color groc.
ITINERARI: (165 mts, 6a) L1 (25 mts, 4c). El primer llarg comença amb dos parabolts només començar amb tendencia a la dreta per tot seguit enfilar-se recte amunt. Excepte la sortida un pel sobadeta la resta del llarg bona pedra i per sobre de tot molt ben asegurada com a tota la viaL2 (20 mts, 4b). Només sortir guanyem un petita panxa per la seva esquerra per anant guanyant alçada recta amunt. Molt disfruton. L3 (25 mts, 5c). També, només sortir superem una petita panxa molt ben asegurada per la seva esquerra i tot seguit recta amunt. Aquest llarg és supermaco i comencem a guanyar alçada. En tot moment les xapes al seu lloc. L4 (25 mts, 6a) Vaja, aquí nosaltres varem tindre que abandonar dons ens va començar a nevar i a ploure però per les resenyes el pas clau també està a la sortida i visulament estava superbé asegurada. L5 (45 mts, 5b) Aquest llarg té ser curiós dons és una escalada amb diedre.
DESCENS: Per la via normal equipada com a Ferrata. Tota la via esta equipada per rapel.lar



1 comentario:

Alfredo dijo...

Una via recomendable..guapa guapa,
y si es una tarde de verano, mejor

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)