viernes, 7 de septiembre de 2012

Embalse de Urkulu (Aretxabaleta)


Divendres 7 de setembre. Arrivem aquest llóc que desde el primer moment que el veiem ens transmet pau. Aprop, molt aprop de Mondragón, pobles amb força moviment urbà sorpren que tinguin tant aprop llocs com aquests. tot un privilegi, natura a la seva màxima expressió.


Aquí la gent es perd per gaudir de la natura, fer exercici, caminar o sencillament, seure en un banc i no fer rés gaudint del paisatge.
Tenim un volta a l´embassament d´uns 6 kilòmetres que dona la volta sencera on gaudirem de la fauna amb els seus miradors.

Al mateix embassament trobarem parking i serveis publics on podrem pernoctar sense cap mena de problema i despertar a l´endamà amb el jóc que dona la boira, i a mida que el sol es fà valent disfrutar de tot allò que ens envolta.





Embalse de Urkulu (Aretxabaleta)


Paseando junto a la garza real

En un altiplano rodeado de montañas, el embalse de Urkulu es ideal para pasear, observar aves o admirar iglesias y caseríos. El pantano que suministra agua a la comarca de Debagoiena invita al tranquilo recreo y el contacto con la naturaleza.
Un sendero de seis kilometros y medio rodea Urkulu y acerca al paseante a las iglesias de Santiago, San Juan y San Cristóbal entre bosques, praderas y una treintena de caseríos. Sus limpias aguas cuentan con una rica fauna piscícola, que atrae a aves como la garza real. Se accede al embalse por la GI-3131 desde el centro deAretxabaleta.



No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)