viernes, 25 de julio de 2014

Via "No te tires que hay cristales" (95 mts, V) Torre de Marfil (Cerler)

 
 
Decidim tastar aquesta zona que encara no coneixiem, a tocar de la pista de eski de Cerler, al costat mateix de la zona de Empriu. La Torre de Marfil.
En ambient d´ alta muntanya, en un paratge increíble, amb vistes al pirineu d´Osca, la seva vesant sud encara amb neu, i el verd predominant dels seusj Prats ... que més podem demanar ?? Només
disfrutar.
 
 
La via escollida sencillament és pel seu marcat diedre, fantàstic, perfecte ... tot i només tindre 3 llargs suficients per disfrutar i marxar amb un bon record. O sigui que ... ens posem en marxa !!!
 
 
Una primera paradeta a Barrabés per comprar alguna coseta, això és el que té entrar amb aquestes botigues i dirección Cerler. NOmés caldra deixar enrera la estació per enfilar-nos dirección Ampriu. A mig camí avans de crear el riu deixarem el cotxe a ma Esquerra. A la dreta ... visualitzem el nostre destí ... ben visible.
 
 
 
La aproximació evident, recta munt, creuem el riu i anem a buscar la tartera per la seva dreta, sempre reseguint les fites que hi trobarem fins el peu de via.
 
 
 
Un primer llarg, fácil on les xapes son una mica lluny però es deixa fer molt bé. Les reunions molt còmodes i fins i tot sempre tenim la reunió del costat per si coincicim amb alguna cordada.
 
El segón i tercer llarg ... espectaculars, Un diedre perfecte on reseguix una fisura a Esquerra que podrem utilizar per protefir dons els parabolts allunyes una mica, uns 6 metres. POdrem utilizar fins el friend nº 4 i com no també fisurers. Perfecte per aquells que vulguin inicidar-se en el món de la autoprotecció.
 
 
Adalt a la última reunió les vistes son increíbles i mirar el recorregut que hem fet et fa treure un somriure. Ara caldra decidir ... baixar rapel.lant o fer un últim llarg de la via veina de V/6a per poder accedir al coll i baixar caminant. Això és el que hem fet nosaltres i ... cap al cotxe.
 
 







VIA "No tires que hay cristales" (95 mts, V)
Torre de Marfil, Ampriu (Cerler, Osca)
 
Aproximació: De la Estació de Cerles dirección Ampriu, quan anem a crear el riu deixem el cotxe a mà Esquerra. Ara ... evident amunt cap a la tartera, pujant per la seva dreta reseguint les fites. A estones entrem pel seu bosquet. La Via: 3 llargs, un primer fácil per dos seguits reseguint el diedre perfecte. Descens: Opcció de baixar rapel.lant o ... fer un ultim llarg molt curt de la via de la Esquerra per anar a buscar el collet i baixar caminant.






No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)