sábado, 2 de agosto de 2014

ESPORTIVA A CAVALLERS (SECTORS KANALLA I PARED INERTE)

 
 


 A la Vall de Boí, un petit o gran paradís on la naturalessa agafa un protagonisme per sobre de tot, és una autentica joia per disfrutar de la escalada en un ambient d´alta muntanya on el granit és la gran estrella.




Decidim marxar un parell de dies i farem nit a peu de la pressa, a l´últim dels parkings que trobarem per sota d´ella.
Per sort no trobem gaire gent per ser el mes de juliol i podem fer nit adalt de tot, d´aquesta manera la aproximació será ben curteta.

Com estarem un parell de díes, hem decidit per un día esportiva i l´altre via llarga. Com arrivem a la tarda anem a buscar orientació est per no patir calor i ... vaja ... fins i tot al final passem una miqueta de fresqueta per ser juliol.
















Els sector escollits ... Kanalla on trobem vies molts fàcils pero espectaculars i despres els sector Pared Inerte on trobem vies més dificils on la adherencia és present combinant amb sortides bloqueres !!!

















Una tarda complerta que aprofitem fins a última hora del día. Ara només caldra repondrá forces i dormir que demà tastarem via llarga i ... a Cavallers !!!













 
 
CAVALLERS (VALL DE BÓI)
 
Situació:. Caldra pendre la carretera N-230  que puja cap a la vall d´Aran. Una vegada pasem la población de Pont de Suert agafarem la desviació a mà dreta dirección Cavallers. Aproximació: Desde l´últim parkin podem accedir per la Esquerra o dreta. POtser per la seva dreta será mes fácil. Creuem la pressa de dreta a Esquerra i jà accedirem al sectors.
 
El pantà de Cavallers o dels Estanys de Tor és un embassament que pertany al riu Noguera de Tor (conca del riu Noguera Ribagorçana), creat per una presa situada al municipi de la Vall de Boí, a la comarca de l'Alta Ribagorça.
L'embassament fou construït l’any 1960. Es troba a 1.784 m d'altitud i la seva presa, de 70 m d'alçada i 360 m de longitud és del tipus anomenat de contraforts. En els darrers 10 anys la mitjana de capacitat que ha presentat és de 14 hm³ o sigui un 93,13% de la seva capacitat.[3]
L'embassament va fer desaparèixer l'original Estany de Cavallers així com la Cascada de Cavallers.[4]
A l'estany de Cavallers i la seva presa té origen el riu la Noguera de Tor, de 24 km de recorregut per la Vall de Boí, travessant les poblacions de Caldes de Boí, Erill la Vall, Barruera, Llesp i Castilló de Tor fins a desembocar en la Noguera Ribagorçana en el terme del Pont de Suert.
El cabal mitjà a Llesp és de 8,1 /s. La seva conca ocupa una àrea de 30 km².

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)