jueves, 21 de agosto de 2014

FERRATA CASCADA DEL SORROSAL (BROTO, ORDESA)

 
 
Dins de les activitats de les ferrates sempre, quan fas una, et sorpren ... no ni ha cap d´igual. Totes tenen punts diferents, que les fans diferents ... que fa que sempre diguis ... que maca ha sigut.
 
 
Unes vegades el paisatge, d´altres l´aproximació, l´aigua, la roca, un pont, un pas original ... baja ... jo fins ara mai he pogut dir ... no m´agradat aquesta ferrata i he fet un munt. Sempre trobaràs quelcom que te la faci recordar.
Aquesta ... espectacular i a més a més per moltes coses. La seva ubicació a tocar del parc nacional d´ordesa jà és tot un premi. La seva formació geológica ... única !!! L´aigua ... el salt espectacular de la seva cascada. El pas curiós per una gruta on caldra anar amb frontal i no caure de peu a l´aigua i si no pregunteli a la Marian ... el descens ... un munt de coses de veritat.
 
 
 
 
La aproximació ... curta, molt curta ... un parell de minuts i ja et trobes l´espectacle visual devant teu ... bocabadat, aigua i unes formacions curioses on la roca sembla que vulgui agafar protagonisma amb els seus plecs que trencan tot lo lògic.
 
 
 
 
 
 
Una vegada s´arriva davant ... el camí evident ... anar a buscar el salt per la seva Esquerra fins arrivar a la gruta. Aquesta sería la primera part ben definida.
Ara només cal creuar la gruta jugant amb els peus i fents pasos de contraposició per arrivar a una porta que ens durà al segón tram de la ferrata.
 
 
 














Remontem amunt fins a l´ultim tram d´aigua per sortir a la dreta ... un tercer tram de escales verticals amb raconets espectaculars i quan sens obra la vista cap a Broto no cal dir res.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 
Cordes, escales, portes ... aquest és l´últim tram de la ferrata, per relaxar-nos i disfrutar al mirar enrera de tot el recorregut que hem fet.
 
 
 
 
 
 
 
 
Al final de la via ferrata trobem un rètol i jà només caldra agafar el camí evident que ens durà a Broto ... que cal dir ... espectacular !!!  







 FERRATA CASCADA DEL SORROSAL
(BROTO, PARC NACIONAL D´ORDESA)

Com arrivar: D´Ainsa dirección al parc nacional d´Ordesa. Quan arrivem a la población de Broto caldra situar visualment la cascada a mà Esquerra i aparcar aprop sempre que hi hagi posibilitat. Una vegada deixem el cotxe en 2 minutest arrivem a peu de la ferrata.
Itinerari: Evident ... per la Esquerra de la cascaca reseguin tota la instal.lació. Arrivem al pas curios, la gruta, amb una canal d´aigua canalitzat. Sortim per una mena de finestra per continuar per la Esquerra per tot seguit creuar per un pont tibeta. Amunt i al final de la última cascada agafem a la dreta un caminet amb cordes. Sembla que la cosa hagi acabat però no. Més amunt un tramb d´escales per anar guanyant metres. Un camí a dreta equipat per arrivar al final de la ferrata.
Descens. Pel camí evident que només caldra reseguir fins arrivar a Broto.




No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)