domingo, 20 de julio de 2014

Via Asterix (155 mts, 6a) V+ obligado Olvena, Osca

 
 
Amb Ramon ens iniciem a fer les vies d´Olvena que ... hi ha unes quantes. Tothom relaciona Olvena només amb esportiva però ... també existeix l ´aventura en forma de crestes i via llarga.
 
 
Ultimament a la feina que està fent en Genis en forma de via llarga s´esta començant a notar ... gràcies Genis !!
 
 
La via d´avui, oberta jà fa una pila d´anys és perfecte per tastar la via llarga en aquest sector. Les vistres increíbles al congost i la aproximació tot un luxe ... un bon començament.
 
 
 
Un primer llarguet una mica raret i lleig però el segón i tercer valen molt la pena. Potser caldra portar algún friend mitja pel primer llarg o fins i tot per protegir algún pas dels llargs superior però no necesariament.
Un segón llarg de placa fantastic on el pas el trobarem avans d´arrivar a la reunió i el tercer en forma de diedre , potser amb pasos rarets però maco.
 
 
Després anar a buscar l´últim llarg de transcició per finalitzar al tram de la ferrat d´Olvena que ens servirá per finalitzar la via, tant si baixem per ella o si decidim pujar fins els cim on trobem el mirador. 
 
 
 








 
 
 
 
Via Asterix (150 mts, 6a, V+ obligado)
Olvena, Osca
 
 
Accés: Agafem la carretera de Graus direcció Barbstro i quan trobem el pont roma avans de la entrada al túnel aparcament allà mateix a mà dreta. Ara només caldra creuar el pont romà, desviarnos a mà esquerra i estrem a peu de via. Rés ... 3 minutets !!!
 
Descens: Tenim dues opccions. Una vegada arrivem adalt de la última reunió o ... baixem per la via ferrata o acabem de pujar fins els cim també per la ferrata fins arrivar al mirador d´Olvena. Alla caldra trobar el cami  en forma de GR que ens durà al cotxe.
 
 







No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)