sábado, 16 de agosto de 2014

ESCALADA A SACS

 
Sortin de Benasque direcció Llanos d´HOsptial, a l´alçada del desviament de la estació d´esqui de Cerler, a mà dreta trobem aquest fantàstic sector d´escalada esportiva on podrem disfrutar d´una roca molt especial ... l´anomenat "esquisto" ... amb una adherencia fantástica, vaja, que no tot sigui escalar amb calcari, conglomerat, granit ... també existeix aquesta roca.
 
Desde aquí les vistes cap a Cerler predominant i com no acompanya a que la escalada sigui maca en aquest aspecta.
Així que deixem el cotxe a tocar del riu, que una vegada creuem marxem a buscar les parets que trobrarem després de caminar molt poquet.... això si per accedir al sector de dalt on tenim les vies guapes haurem de pujar un camí amb força desnivell ... però és el que hi ha.
 
 
Nosaltres primer fem un tast al sector d´abaix on trobem totes les vies molt bé equipades amb una dificultat de V+ i una de 6a on la adherencia ja predomina en totes elles.
 
 
 
 
 
Tot seguit pugem al sector central on quedem bocabadats ... allà trobem una via que nómés veure-la ens crida la atenció ... la via EL PASILLO,  esteticament ès fantástica i el grau ... tot i que marca V+ ... uf ... placa xuxa xula. La sortideta potent i la resta increíble. Te la posibilitat de fer un segón llarg que deixem per una propera vegada.
 
 
 
Al costadet una altre CHINCHIN un 6b ... espectacular, amb una adherencia brutal ... de les millor vies que he fet de placa ... recomenableeee !!!
Un sector que val la pena visitar ... si esteu per aquí ja sabeu ... A SACCCC !!!







 SACS (BENASQUE)
 
ACCÉS: Sortim de Benasque direcció Llanos d´hospital. A l´alçada de le encreuament amb Cerler a mà Esquerra deixem el cotxe al costat del riu per anar a buscar els peus de vies.
ROCA: Esquisto:
ORIENTACIÓ: Sud-est
 




 
 

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)