domingo, 20 de julio de 2014

ESCALADA ESPORTIVA A SAHUN-ERISTE (GUAYENTE)

Aquesta escola a la provincia d´Osca és una petita joia per molts motius. Per la seva situació molt aprop de Benasque, a tocar del Pirineu, per la seva orientació per disfrutar i fugir de la calor de l´estiu, per el seu entorn, el seu peu de via, la seva roca, un esquiste fantàstic i graus per tothom.
Aquest estiu estem agafant la guía d´escalada del Esera i estem visitant tots els seus sectors. A caball entre Barbastro i Benasque el riu Esera dona a peu moltes escoles d´escalada amb totes les orientacions per anar jugant.
Aquesta la trobem entre Campo i Sieste i amb una orientació oest fa que a les tardes d´estiu sigui tot un luxe escalar. I així ho hem fet, aquest estiu ha sigut una de les escoles que hem anat més sovint i podem dir que hem tastat totes les vies que hem tingut a l´abast del nostre grau ...  Ben equipades tot i que la semblança entre totes elles és evident. Però ... ens agrada !!!
Per arrivar-hi hem de situar-nos dirección Benasque i quean a mà Esquerra trobem el desviament cap a la escola de cuina de Guayente el prenem. En un kilòmetre arrivem aquest edifici escola on podrem aparcar. Ens enfilem pel camí evident cap a les parets, i després de pasar una camp ens endinsem en un bosquet fins arrivar a peus de vies en uns 10 minutes ... tot un luxe !!!!






















Lugar : España, Aragón, Provincia de Huesca, Barbastro, Benasque.
Escalada : bordillo (una tirada) (equipamiento deportiva), menos de 25 vías , de 5c hasta 7c , repartidas en 2 paredes.
Roca : caliza, 20 m max.
Perfil(es) : despolm.
Tipos de agarres : buenos cantos, regletas.
Altitud : 1250 m Orientación(es) : SE
Accesibilidad : Approximación entre 10 et 15 min subida , pie de las vías correc








No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)