domingo, 6 de octubre de 2013

FERRATA PEÑA DEL MORRAL (GRAUS, OSCA)


A la població de Graus, a tocar de l´embassament de Barasona i molt aprop de Barbastro trobem aquest bonica ferrata. Sense tindra gaire dificultat i un recorregut més aviat curt ... les vistes que tindrem durant la ferrata a la població de Graus valent molt la pena.



(VIDEO RESUM)


Deixem el cotxe a la mateixa carretera dons trobem les festes i no tenim problems per aparcar. De totes maneres la aproximació serà curteta. Desde la carretera mateix tenim molt visible la Ermita de la Virgen del Morral on s´inicia la ferrata.




Un vegada deixem enrera el casc de la població ens enfilem cap a la ermita. Allà mateix trobem un plafó explicatiu de la ferrata. Ara només cal pendre un cami que ens durà a l´inci de la ferrata en uns 5 minutets. En tot moment jà disfrtuem de les vistes d´ocell cap a la població.




Pa curiós per iniciar la ferrata, el truquillo de moltes vies d´escalada esportiva, un roc per guanyar alçada i començar a enfilar-nos. Les primeres grapes, molt ben equipada i com a l´agost es va inaugurar en perfecte estat.






 La escala que trobem més endavant ens recorda motíssim a la ferrata de les Baumes Corcades de Centelles, fins i tot les baumes que trobem aquí si assemblent moltíssim. NOmés cal mirar aqueta foto.



Una vegada anem deixant enrera l´itinerari anem veient el final de la ferrata, despres de sortir de les últimes grapes, prenem el cable de vida que ens durà al cim ... curta però maca.






Allà fem la xerradeta amb un noi de Toledo, disfrutem de les vistes cap a Graus i l émbassament de Barasona i prenem el camí en clar descens que ens dura a la Ermita on aprofitarem per visitar-la, dons val la pena.




Ja sabeu ... visita a Graus, longaniza de Graus, ferrata Peña del Morral, visita a la Ermita i un banyet a l´embassament de Barasona i fet el dia !!!!



FERRATA PEÑA DEL MORRAL
GRAUS, OSCA



No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)