miércoles, 28 de agosto de 2013

FERRATA PONT DU NAPOLEON (HAUTES PYRENEES, FRANÇA)


Aquesta ferrada és especial, no per la dificultat, ni per la llergada, no per l´entorn. És especial pel seu pont que li dona el nom, per les activitats que es fan a la seva faldilla, per la gran qüantitat de gent que sempre hi ha fent un cop d´ull ... aquest és la ferrata POnt du Napoleón.
En un entorn on hi ha autèntiques meravelles, com Gavarnie i d´altres ... val la pena visitar-ho.



Deixem el cotxe on podem i anem cap aquesta estructura gegant on la gent disfruta de l´espectacle de la ferrata, del Puenting, de la escalada. Creuem el pont i deseguida agafem el camí que baixa fins la base del pont. Allà trobem una bona colla fent escalada i com no la ferrata.






Ara és qüestió de preparar el material i disfrutar al màxim. Un recorregut curt però intens.



Una primer tram vertical amunt per fer un flanqueix, un petit desplom que ens durà a la base del pont. Al darrera, cada 5 minuts el xisclet de la gent que es deixa caure lligat de tormells al buit ... deunidó !!!







Una vegada arrivem al peu del pont tornem a fer un flanqueig a dreta per anar a buscar el final de via, que curiosament acaba en una porta que ens dur al camí de tornada ... final curiòs. Ara cal arrivar adalt del pont i tornar a gaudir de l´espectacle que hem format part per una estoneta.


No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)