miércoles, 20 de marzo de 2013

PARC NACIONAL D´ORDESA ... sota cero !!!



Ara potser fa 10 anys que vaig visitar el parc nacional d´Ordesa, i va ser a l´estiu. El records inolvidables ... varem fer 3 sortidetes. Una primera per la senda del cazadors fins la cua de cavall, una altre per la sende de las flores fins les clavijes de Cotatuero i la darrera, desde Bujaruelo fins el coll ... bons records.


Ara hem tingut la ocasió de visitar-lo a l´hivern, l´altre cara de la moneda i veritablement ha sigut espectacular per la qüantitat de neu que hi ha per tot arreu, a més a més del gel que predomina allà on hi ha aigua.

La intenció és fer una excursió curteta per la pradera però ... ha sigut dificil !!!




Hem arrivat a la zona de parking i la previsió del temps no acompanya gaire però sembla que tindrem una pausa i la aprofitarem. Allà al parking fem una miqueta de provisió d´entrepans i sortim tots plegats a la aventura.


Però només començar la neu és abundant, i força gent accedeix amb raquetes de neu però tot així nosaltres anem pjrogresant forçá bé.
La nostra intenció és arrivar fins les cascades de La Cueva y el Estrecho.




I així ho aconseguim, les vistes cap a la casacada son desmesurades, quedem sorpresos del espectacle de gel, aigua i soroll d´alguns allaus que cauen per arreu. Tot i al jprincipi ens espantem al fnal acabem disfrutant.

Bé, una sortideta potser d´una hora i mitja però que ha valgut molt la pena tot i que ens hagues agradat poguer arrivar més lluny però tot i així ha estat molt bé. 
Tenim ganes de tornar-hi !!!!!


PARC NACIONAL D´ORDESA



EL PARQUE NACIONAL DE ORDESA Y MONTE PERDIDO se crea en el año 1918 para el Valle de Ordesa, y en el año 1982 se realiza una ampliación a los tres valles que, además de Ordesa, forman el Macizo de Monte Perdido: Valle de Pineta, Gargantas de Escuaín y Valle o Cañón de Añisclo, ocupando en la actualidad una extensión de 15.608 hectáreas. Cada uno de los cuatro valles es diferente y tiene su propias peculiaridades.

El Macizo de Monte Perdido es una formación caliza y la altitud de su pico más alto, es de 3348 metros. Su nombre en la zona es Las Tres Serols. El Parque se encuentra situado en el Pirineo Aragonés, en la provincia de Huesca y a su vez en la comarca de Sobrarbe, es limítrofe por el norte con el Parc National des Pyrénées en Francia. Su territorio pertenece a los municipios de Torla, Puértolas, Fanlo, Tella-Sin y Bielsa, más el Ayuntamiento de Broto que tiene territorio en la zona de influencia del parque.  

http://www.ordesapirineos.com/
INFORMACION EN 

1 comentario:

Alfredo dijo...

Un sitio precioso, hay rutas por todos lados..
Las fotos xulisimas!!

cuidate...ññññ

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)