sábado, 14 de junio de 2014

CAIACS. TRAVESSA PEL CONGOST DE MONTREBEI


Aquesta será una sortida especial dons será la primera vegada que el GEAMM fa una activitat com aquesta ... la de caiacs. Un un bon indret per tindra aquest primer contacta i sortir contents és el congost de Montrebei.

El congost de Mont-Rebei separa el Montsec d'Ares (Catalunya) del Montsec de l'Estall (Aragó). Es l'únic gran congost de Catalunya que es manté més o menys verge sense que el travessi cap carretera, ferrocarril o línia elèctrica. Únicament és travessat per un camí de ferradura parcialment excavat a la roca que permet gaudir d'una manera molt espectacular d'aquest indret. Les parets del congost arriben a assolir més de 500 metres de caiguda vertical, amb punts on l'amplada mínima del congost és de només 20 metres.

Dons ... marxem cap allà !!! Ens trobem tots plegats i decidim fer nit amb les furgos al parkin que hi ha acondicionat. Tot i que s´ha de pagar no és cap bogeria i si ajudem a mantindra el llòc en condicions no direm rés. Cal dir que fins i tot tenim un lavabo quimic al mateix parking.

Avans de sopar, tot i que arribem ben entrada la tarda anem a fer una mica d´excursió a peu fins el congost. Un camí excavat a la roca dona a peu a un itinerari força espectacular i amb una alçada considerable que travessa tot el congost  desde aquí adalt podem veure el que farem demà en caiac i ... deunidó !!!

Tornem ja quan la nit comença a guanyar a la llum del día i fem campament base. Sopar i una miqueta de xerrameca i a dormir que demà toca una mica de exercici.

A l´endema ens arriba la empressa que hem contractat i després d´una mica d´explicació técnica de com hem de fer anar el caiac ens possem en marxa.  Un darrera l´altre al principi i al final cadascú disfrutant de cada raconet. Travessem l´estret fins arrivar al pont que que travessa l´ embassament.

Allà fem una mica de pica pica amb banyet inclòs. Una vegada refets tornem a fer l´itinerari d´anada per dirigir-nos on tenim el campament base. Una sortida ...  molt aconsellable per disfrutar de la activitat i com no, de l´entorn del congost de MOntrebei.



















 
 

El Congost de Mont-Rebei

Amb el pas del segles, el Noguera Ribagorçana s’ha obert un camí en la massa calcària del Montsec, donant lloc al congost de Mont-Rebei: espectaculars parets de més de 500 metres d’alçada, que són l’habitat de dues estranyes formes de vida, el trencalòs i l’escalador:
Sortim des del Pinell, sota la silueta de la ermita de Nostra senyora del Congost, església romànica del segle XIII, i la torre defensiva circular del s. XI, que ens recorda que això era terra de frontera.
Posem rumb sud. Superats els problemes inicials de conducció/comunicació “monitor, el meu kaiak va on vol i no on jo li dic”, passem el barranc de la Massana i el seu pont penjant, i ens introduïm en el congost:
A banda esquerra, el camí excavat en la roca guanya alçada, mentre nosaltres avancem en un paratge que ens recorda antigues pel•lícules del far-west i ens convida a remar en silenci, sentint la remor del vent i l’aigua.
A la sortida del congost, la visió de les parets sud del Montsec i el majestuós vol del voltor ens embauca uns minuts. Un petit esforç més i.... hora de l’entrepà (segons l’època de l’any, el banyador i la tovallola són imprescindibles).
A partir d’aquí, la excursió es desenvolupa segons l’estat físic del grup: o bé s’inicia la tornada, o bé es continua fins a les ermites de La Pertusa i Santa Quiteria de Montfalcó.
Sortida fàcil, on el límit ens el posarem nosaltres mateixos. Es recomana portar roba cómoda

(samarreta i banyador els mesos d’estiu), i un calçat que puguem mullar en cas de necessitat. Imprescindible aigua i crema solar.

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)